Z okazji Światowego Dnia Gofra, który obchodzony jest 25 marca, mali cukiernicy z klasy 1b poznali tajemnice związane z pieczeniem tych słodkości. Dzieci pod kierunkiem nauczycielek – pani Kamilli Wałęsa-Maćkowiak i pani Marty Kostańskiej, z wielkim zapałem odmierzały składniki na ciasto. Następnie każdy uczeń intensywnie mieszał składniki, by nie było żadnych grudek. Kiedy wszystko było gotowe, uczniowie przystąpili do pieczenia. Było słodko, smacznie i kolorowo. Głównymi dodatkami do gofrów były truskawki, bita śmietana, dżemy truskawkowe, malinowe i porzeczkowe, powidła śliwkowe, nutella, rodzynki, cukier puder oraz różnokolorowe posypki. Podczas zajęć dzieci poznały zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego, jakim jest gofrownica. Omówione zostały również zasady higieny podczas przygotowywania posiłków. Gofry wyszły znakomite! Wszystkie dzieci degustowały upieczone gofry i miały możliwość doboru ulubionych dodatków.